Лесковац, војничку заклетву положило 150 младића и девојака

У касарни "Војвода Петар Бојовић" у Синковцу код Лесковца свечану заклетву положила је пета генерација војника који су на добровољном служењу војног рока. Свечаности је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

У касарни "Војвода Петар Бојовић" родитељи, рођаци и пријатељи војника на добровољном служењу војног рока поздрављају своје најмилије. 

"Дошао сам у Војску због запослења првенствено. Отац и брат су ми радили при Војци", каже један војник. 

Војска Србије данас извршава много задатака, на границама, у копненој зони безбедности, у мировним мисијама широм света. На сцени је побољшање статуса, стандарда и опремања Војске која је спремна да одговори свим изазовима истакао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Начелник генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић каже да је наша Војска данас способна да заштити Србију од угрожавања безбедности.

"То је важно да знају сви, посебно да знају грађани Србије, наши пријатељи и непријатељи ако их има, да знају да смо спремни да штитимо интересе грађана Србије", напомиње Диковић. 

Војничку заклетву положило је 150 младића и девојака који ће после шестомесечне обуке добити сертификат који је основни услов за запослење у Војсци.

Данас су и војници децембарске генерације на добровољном служењу војног рока у касарни "Војвода Живојин Мишић" у Ваљеву, положили заклетву

Свечаности је присуствовао министар одбране Александар Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара