Раскинут уговор са добављачем јелке у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ће уговор са добављачем јелке која је постављена на Тргу републике бити раскинут због непримерене цене, што је учињено током поподнева. Компанија за декоративну и јавну расвету "Keep light" саопштила је да је спремна да јелку поклони Београђанима.

Уочи расправе о буџету Града Београда, у градском парламенту покренуто је питање цене новогодишње јелке на Тргу републике, а градоначелник Синиша Мали најавио је раскид уговора са добављачем. Претходно је сајт Пиштаљка објавио да је цена јелке 83.000 евра.

Пре почетка седнице Скупштине Града, шеф одборника Демократске странке у Скупштини Града Балша Божовић рекао је новинарима да је метар те јелке коштао 5.500 евра и да је таква јелка, на пример, у Риму, три пута јефтинија.

Градоначелник Београда је брзо реаговао, најављујући раскид уговора.

Мали је новинарима рекао да је и сам био изненађен ценом јелке, и да је у међувремену тражио податке у надлежном градском секретаријату.

Правне аспекте уговора ће тек испитати, рекао је Мали, а извесно је да пенали због раскида уговора свакако неће ићи на терет грађана.

Мали је изјавио и да је буџет за 2018. годину резултат политике штедње и одговорног понашања према сваком динару и да је планиран на реалним основама.

Градоначелник је у Скупштини Града рекао да Град на рачуну сада има 14 милијарди динара, а да су за 2018. годину предвиђени приходи од 102,7 милијарде динара, што је повећање од 0,9 одсто у односу на ову годину.

Објаснио је да су приходи већи пре свега захваљујући већем броју запослених у граду, па Град приходује више од пореза на плате, а то је, како је додао, најздравији начин да се обезбеди одрживост буџета на дужи рок.

"Новац ћемо уложити у инфраструктуру, путну и комуналну, а издвајаћемо и за оне којима је помоћ потреба", рекао је Мали.

У том смислу, истакао је да ће од 1. јануара све прворотке добијати додатних 10.000 динара.

Како је рекао, буџет Секретаријата за социјалну заштиту за 2018. годину већи је десет одсто него овогодишњи.

"Не правимо буџет од скупих кредита и празних обећања, већ на реалним основама", рекао је градоначелник.

Он је навео да је за три и по године преполовљен дуг од 1,118 милијарди евра, док је дефицит смањен скоро три пута. "Враћамо Београђанима сваки динар који им припада", рекао је Мали.

О цени новогодишње јелке се расправљало и на седници Скупштине Града, на којој је усвојен буџет за наредну годину.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара