Кључеви за 33 стана у Нишу

Из пројекта изградње социјалних станова у Нишу, потпредседница Владе Зорана Михајловић уручила је кључеве 33 стана.

Коначно је решено стамбено питање 15 породица са клизишта у Мрамору код Ниша, а кључеве је добило још 18 социјално угрожених породица које ће плаћати кирију евро и 20 по квадрату, док су преостали станови у поступку продаје.

У изградњу ове енергетски ефикасне зграде држава је уложила близу 50, а град Ниш 150 милиона динара.

Влада ће наставити градњу социјалних станова у целој Србији, а у Нишу ће се градити још три ламеле, најавила је министарка Михајловић.

Истакла је да је за одржавање путева у Нишком округу, у протекле две године, уложено је 1,2 милијарде динара.

Михајловићева је указала да следе нова улагања и да је то начин да Ниш постане транзитни центар, али исто тако и центар који ће бити препознат по аеродрому.

Додала је да је посебно поносна на нишки аеродром кроз који је од почетка године прошло 300.000 путника, као и да верује да грађани Ниша виде резултате који су направљени у последњих неколико година.

"Када смо кретали у тај посао многи су са неверицом гледали у покретање тог аеродрома. Желимо још више од њега. У аеродром се улаже пет милиона евра у наредне три године и желимо да развијамо карго на њему и ту већ сада имамо добре могућности и резултате", поручила је Михајловићева.

Истакла је и да ће Влада Србије до краја године потписати уговор са Европском инвестиционом банком, а вредност пројекта је око 250 милиона евра. Како је појаснила, реч је о пројекту на изградњи и модернизацији пруге Ниш–Димитровград, као и изградњи заобилазне пруге око Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво