Отказан штрајк упозорења синдиката "Независност" у фабрици у Крагујевцу

Синдикат "Незавиност" у крагујевачкој фабрици "Фијат Крајслер аутомобили" најавио је за данас, у периоду од 13 и 30 до 14 и 30, одржавање штрајка упозорења у тој компанији. На синоћњој седници одбора синдиката Независност, донета једногласна одлука да се одустане од најављеног штрајка упозорења.

На седници одбора синдиката "Независност", одржаној синоћ, донета је једногласна одлука да се одустане од најављеног штрајка упозорења зато што се руководство фабрике није удостојило да нам потпише обавештење о одржавању штрајка, наводи се у саопштењу синдиката.

"Са непотписаним обавештењем би постојала опасност да се штрајкачима време од пола сата проведено у штрајку рачуна као неоправдан изостанак са посла и тиме знатно умањи предстојећи новогодишњи бонус", наводи се у саопштењу достављеном редакцији дописништва РТС-а у Крагујевцу.

У синдикату, сматрају, да су, испунили циљ и без одржавања штрајка упозорења, јер им је, како наводе, намера била, да подсете послодавца, да радници ове фабрике раде за недопустиво мале плате у веома тешким условима, знатно горим него у осталим "Фијатовим" фабрикама.

У одбору синдиката "Независност", оцењују, да се радницима у крагујевачкој фабрици, ускраћује низ права која радници других фабрика имају. Сматрају, да је пред њима изузетно тешка година, јер их, по њиховим сазнањима, пре доласка новог модела, очекује смањење обима производње, а тиме и плата.

Представници синдиката "Независност" у "Фијатовој" фабрици нису учествовали у преговорима са пословодством и Владом Србије, јер су да подсетимо, били против тога да се страјк у компанији прекине док се не добију чврсте гаранције од пословодства, да ће захтеви радника бити испуњени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво