Вучић и Брнабићева упутили саучешће Египту

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутили су телеграме саучешћа египатским званичницима поводом напада на џамију у региону Северног Синаја.

У писму Александра Вучића египатском председнику Абделу Фатаху ел Сисију се каже: "Примите дубоко саучешће поводом нечувеног напада на џамију Ел Рауда у Бир ел Абеду, у којем је страдало много људи. Овај трагичан догађај шаље снажну поруку свету да морамо бити јединствени и снажнији него икад пред изазовима и окрутношћу тероризма, са којима се суочавамо".

"Иако је у оваквим трагичним тренуцима тешко наћи речи утехе за оне који су изгубили своје најближе, молим Вас да породицама и пријатељима погинулих, као и грађанима Египта, пренесете искрено саосећање које упућујем у име грађана Србије и своје име. Уједно Вас молим да повређенима пренесете најбоље жеље за брз опоравак", наводи се у писму председника Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

И премијерка Ана Брнабић упутила је телеграм саучешћа председнику владе Египта Шерифу Исмаилу.

"Са тугом смо примили вест да је нови напад у Вашој земљи однео невине животе и опоменуо нас да су мржња и насиље свеприсутни у данашњем свету. Овај трагичан догађај још једном нас је подсетио да је на свима нама одговорност да још снажније штитимо цивилизацијске вредности и основно људско право на живот у слободном свету. У име Владе Србије и своје име, породицама и пријатељима погинулих, као и Вама и Вашој Влади, упућујем изразе најдубљег саучешћа, а повређенима жељу за брз опоравак", наводи се у телеграму саучешћа премијерке Брнабић.

Саучешће је египатском министру одбране генералу Седки Собхи Сајид Ахмеду упутио и министар одбране Србије Александар Вулин.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво