До краја године Споразум Србије и Русије о социјалној заштити

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Русије Максим Топилин, усагласили су се да Споразум о социјалној заштити између две земље буде потписан до краја године, имајући у виду значајан број српских држављана који су радно ангажовани у Русији.

Два министра су се договорила и да ће Споразум о привременом раду и запошљавању бити правно регулисан у што краћем року, како би се односи и права српских радника у Руској Федерацији и руских радника у Србији заштитили у циљу обостраног интереса, саопштило је ресорно министарство.

На састанку је било речи и о начину бриге према особама са инвалидитетом, која представља приоритет обе државе, као и о примерима добре праксе у овој области који се спроводе у Русији и Србији.

Ресорни министри разговарали су о наставку сарадње у области пензионог осигурања и унапређења рада Националне службе за запошљавање и оценили да је за побољшање демографске слике обе земље веома битна размена искустава.

Министар Ђорђевић је истакао да билатералну сарадњу са Руском Федерацијом одликују традиционално пријатељски односи и да је ова посета руске делегације наставак даље сарадње у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Министар Топилин сагласан је да су питања рада, запошљавања, борачких и социјалних питања веома важна и да ће руска страна пружити сву могућу подршку даљим преговорима како би се интензивирала сарадња са ресорним министарством Србије у овим областима, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво