Осуђеници КПЗ Ћуприја пошумљавају Јухор

У оквиру акције "Једно дрво за једног ратника", осуђеници Казнено-поправног завода (КПЗ) Ћуприја, установе отвореног типа, ових дана пошумљавају голети Јухора, које су у саставу Шумског газдинства "Јужни кучај" Деспотовац.

Реч је о племенитој акцији, пројекта Министарства правде - Управе за извршење санкција, ЈП "Србијашуме" и Шумарског факултета, уз подршку Владе, која је започела пре три године а траје четири године, каже за Танјуг управник КПЗ Владица Божиловић.

Ово је други пут, у трећој години, како смо ангажовани на Јухору, а "ангажовано је 31 осуђено лице и три државна службеника на функцији надзора и обезбеђења радова на пошумљавању", објаснио је Божиловић.

До сада су, додаје, пошумљавали у околини Ражња, изнад Сењског рудника и сада на Јухору.

Референт за узгој шума "Јужног кучаја" Синиша Милетић каже за Танјуг да осуђеници раде на 650 метара надморске висине, на месту Змајевица.

Према његовим речима, саде лишћаре: храст, дивљу трешњу и јавор, на месту где је био црни бор.

Додао је да је план газдинства да се ове јесени пошуми 25.000 хектара и да се засади 80.000 садница.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво