Ани Мијушковић и Богдану Дашићу награда Неда Деполо

Победнички рад овогодишњег конкурса за студентску награду "Неда Деполо" коју Радио Београд 2 сваке године додељује за креативни допринос радио изразу је документарна репортажа "Могу и хоћу" аутора Ане Мијушковић и Богдана Дашића, студената журналистике на Филозофском факултету у Новом Саду.

То је у директном преносу на јавној седници одржаној данас у 13 сати на таласима Радио Београда 2 одлучио стручни жири, који је ове године радио у саставу: Јована Стефановић , Небојша Брадић, Сања Милић, Мелина Пота и Милан Влајчић.

Награђена радијска репортажа има у жижи девојку која је одрасла с тешким хендикепом, али је борац у души, завршава студије књижевности, пише песме и жели да буде глумица.

Аутори су болну тему провукли без нападне сентименталности, са фасцинантном баладом "Под сјајем звезда ове ноћи" у извођењу Квартета Предрага Ивановића, стоји у саопштењу жирија.

Другу награду добила је експериментална радио-драма "Последњи воз" Уроша Ранковића и Јелене Грмаче са студија менаџмента и продукције Факултета драмских уметности у Београду, а трећенаграђена је емисија "Урош и Мрњавчевићи", народна епска песма у радијском аранжману ауторки Иване Миљковић и Јелене Вацић са студија дигиталне уметности Факултета за медије и комуникације у Београду.

Жири је ове године констатовао да су пристигли радови жанровски веома разуђени, од експеримената и истраживања у најзначајнијој струји наше радиофоније - арс акустици и лабораторији звука, преко документаристичког приступа реализацији и класичне радио-драме до звучног израза драматизованих епских фантазија и научне фантастике.

Прва награда доноси ауторима Повељу Радио Београда 2 и новчани износ у вредности од 1.000 евра који дарује породица Неде Деполо. 

Добитници друге и треће награде биће награђени дигиталним снимачима звука које додељује предузеће "Компани Диги ТВ". 

Награде ће бити уручене на свечаности поводом Дана Радио Београда у Каменој сали ове куће 2. октобра 2017. године у 12 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво