Јурић: Тијанин закон се спроводи, подршка грађана за доживотну казну

У организацији фондације "Тијана Јурић" у Суботици се одржава друга стручна конференција посвећена безбедности деце. Разговараће се о томе колико су најмлађи безбедни на интернету, на који начин се реагује приликом нестанка деце и да ли треба уводити доживотне казне затвора за убице најмлађих.

Оснивач фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић каже да је задовољан спровођењем Тијаниног закона у протекле две године.

"Чињеница је да се закон спроводи, у многим случајевима можемо да кажемо да се он спроводи и да имамо родитеље који су пријавили да је полиција брзо решила случај", рекао је Јурић али је навео и случај нестанка Барбаре Витез који још није решен.

Говорећи о безбедности деце на интернету, Јурић је истакао да су забележена лоша искуства и да је велики проблем то што људи нису довољно свесни опасности на интернету.

"О томе сада јавно говоримо на конференцијама и радионицама. Желимо то да побољшамо, успели смо довести најстручније људе из региона који могу да кажу на чему можемо да радимо", рекао је Јурић.

Упитан о његовој иницијативи за увођење доживотне казне затвора за убице најмлађих, Јурић је рекао да у томе има подршку грађана.

"Ми ћемо са потписима почети 23. октобра", рекао је Јурић али истакао да ће се и о томе разговарати.

"Ми сви заједно треба да разговарамо о проблемима који нас муче и само тако можемо доћи до крајњег решења", навео је оснивач фондације "Тијана Јурић".

На конференцији у Суботици се очекује и присуство министра Небојше Стефановића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво