Лекари могу да пријаве насиље онлајн

На интернет страници Лекарске коморе Србије, лекари који су током обављања посла изложени вербалном или физичком насиљу, од данас то могу пријавити путем онлајн пријаве.

Комора је у саопштењу навела да је увела онлајн пријаву насиља јер се залаже за борбу против свих облика насиља у друштву и сматра да насилно понашање према здравственим радницима не сме да буде толерисано.

Директор ЛКС-а Милан Динић је рекао да лекари пријавом насиља на радном месту истовремено помажу и циљ Коморе да предлаже измене закона и инсистира на увођењу превентивних мера у здравствене установе како би се смањио физичко, али и вербално насиље ком су изложени запослени у здравственим установама.

"Насиље над здравственим радницима је неприхватљиво и желимо да охрабримо колеге да пријаве сваки вид насиља које доживе на радном месту. Толерисање насилног понашања према здравственим радницима за последицу нема само раст незадовољства запослених, већ и опадање квалитета здравствених услуга за грађане", рекао је Динић.

Одлуке о покретању онлајн пријаве насиља, као и спровођење анкете о насиљу међу здравственим радницима донете су на састанку Комисије за безбедност здравствених радника Министарства здравља Србије одржаном 25. јула 2017. године у ЛКС-у.

На састанку је одлучено и да се ускоро предузму конкретне мере да би се повећала безбедност здравствених радника на радном месту и подигла свест у јавности о проблему изложености здравствених радника различитим видовима насиље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво