Кадети у акцији хуманости

У оквиру хуманитарне акције, кадети Војне академије су уручили новчану помоћ намењену Служби педијатријске онкологије Института за онкологију и радиологију Србије.

Прикупљени новац у износу од 47.500 динара примио је директор Службе педијатријске онкологије доктор Зоран Бекић, који је захвалио кадетима за донацију.

Акцију, која је покренута на иницијативу Кадетског парламента, подржале су све класе и старешине Кадетске бригаде, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

До сада су кадети учествовали у хуманитарној акцији "Битка за бебе", у акцији спасавања становништва од поплава 2014. године, а редовно се одазивају и другим хуманитарним акцијама.

Сваке године, у више акција, добровољно да крв више од 300 кадета.

Кадетска бригада је 2015. године одлуком председника Србије одликована Златном медаљом за изузетне заслуге и постигнуте резултате у извршавању безбедносних задатака и заштити грађана Србије, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво