Преминуо песник Миодраг Д. Максимовић

Песник и сатиричар Миодраг Д. Максимовић преминуо ју Београд у 78. години, саопштено је из Удружења књижевника Србије.

Рођен је 1939. године у Умци код Обреновца. Објављивао је у Политици, Вечерњим новостима, Књижевним новинама, Књижевности, Змају, Јежу и другим листовима и часописима.

Поред осталих, објавио је књиге сатиричне поезије "Мала врата на великом мозгу" и "Галоп у бунару".

Током више од пет деценија активног сатиричног стваралаштва Максимовић је на духовит и лирски начин разобличавао друштвене недостатке, политичке страсти и људске мане.

Миодраг Д. Максимовић заступљен је у бројним зборницима и антологијама српског песништва, хумора и сатире. Превођен је на више језика, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво