Јанковић: Ускоро извештај о суспендованом полицајцу

Вршилац функције заштитника грађана Милош Јанковић изјавио је да очекује да ће се у најскоријем року окончати поступање о утврђивању законитости рада Сектора унутрашње контроле у случају суспендованог полицајца у Бачкој Паланци и додао да је тај сектор омбудсману омогућио несметани рад и све услове за обављање надзора.

"Обавили смо надзор у просторијама Сектора унутрашње контроле МУП-а, они су показали сарадњу онакву какву прописује закон. Омогућен нам је приступ у њихове просторије и увид у целокупну расположиву документацију и не само то, већ нам је фотокопирана целокупна документација", рекао је Јанковић за Танјуг.

"У најскоријем року ћемо окончати поступање, питање је дана и обавестићемо јавност о налазима, али до сада нисмо уочили неко поступање које би нас навело да интензивирамо или проширујемо контролу рада и над полицијском станицом у Бачкој Паланци", рекао је Јанковић.

Објаснио је да је тренутно у фази разматрања свих доказа из постојеће документације.

"Покушаћемо да утврдимо да ли је било незаконитости и неправилности у раду органа или ћемо можда доћи у ситуацију да то нећемо да утврдимо, зависи од показатеља који постоје и прате предмет", указао је Јанковић.

Каже да је питање дана када ће читав поступак бити готов, а јавност ће, додаје, о свему бити обавештена.

Подсетио је да заштитник грађана у оваквим случајевима утврђује да ли је Сектор унутрашње контроле поступао у складу са законом и да ли је спровео све процедуре у складу са уобичајеном праксом.

Полицајац из Бачке Паланке суспендован је након привођења сина Звездана Јовановића, на шта је, након различитих приказа у јавности о том догађају, омбудсман повео поступак.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво