Вулин: Смањује се број миграната у центру у Шиду

Број миграната у центру у Шиду се смањује и полако се врши размештање тих људи у друге центре, а како их буде било све мање, ићи ће се на затварање, не само центра у Шиду, већ и других центара, рекао је министар за рад Александар Вулин.

"Ми радимо на томе и мислим да сви грађани Шида већ могу да виде и увере се колико је мањи број миграната који се налазе ван наших центара. Скоро да их и нема. Врло водимо рачуна да то не сме да се дозволи", рекао је Вулин одговарајући на питања новинара у Руми где је посетио Геронтолошки центар "Срем".

Како је рекао, значајно се смањује број оних који су у самом објекту и полако се врши размештање тих људи у друге центре.

Како буде "падао" тај број, тако ће се ићи ка затварању, не само центра у Шиду, већ и других центара, рекао је Вулин и истакао да ће се свакако водити рачуна рачуна о њиховој релокацији.

"Сада на првом месту водимо рачуна да нема кретања ван центра, затим да све који су самци изместимо уопште са простора Шида, да ту буду само породице са децом, а онда да смањујемо и број породица са децом које можемо да разместимо у неким другим објектима", објаснио је министар.

Вулин је истакао да смо показали да смо хумани и организовани, али да водимо рачуна о нашем становништу, нашем начину живота и о томе да се ни на који начин не угрози свакодневни живот и функционисање Шида или било које друге општине.

Он је указао да је кроз нашу територију прошло милион људи, а да није било великог броја инцидената, када се има у виду толики број људи.

"Али без обзира да ли имамо један инцидент, десет инцидената, ми морамо водити рачуна о томе да свакодневни живот становништва буде сачуван", подвукао је министар.

Вулин је додао да је Србија пред читавим светом показала своје добро, можда и најбоље лице, а свет је почео другачије да посматра Србију и захваљујући томе како смо се понашали према мигрантима.

"Тако ћемо наставити, али ниједног тренутка нећемо престати да водимо рачуна о нашим грађанима, о томе како они живе, о нашој територији и о поштовању наших закона", закључио је Вулин.

"У априлу смањена незапосленост"

Незапосленост у априлу смањена је у односу на март, рекао је Александар Вулин и додао да је прошла година завршена са рекордно ниском незапосленошћу.

Вулин је рекао да је у априлу, пема последњим подацима, на евиденцији Националне службе за запошљавање било 676.693 незапослених, што је за 11.023 незапослених, односно за око 1,6 одсто мање у односу на март.

Додао је и да је, према подацима Републичког завода за статистику, 2016. година завршена са рекордно ниском незапосленошћу, те да је у четвртом кварталу прошле године незапосленост била 13 одсто, што је смањење за 0,8 одсто у односу на трећи квартал 2016. године.

"Захваљујући повећаној запослености и далеко бољој уплати доприноса ми смо у касу пензионог фонда уплатили 2,86 милијарде динара више него што је планирано и што је повећање од 1,3 одсто", рекао је Вулин одговарајући на питања новинара у Руми.

Како је рекао, захваљујући томе, државна каса није уплатила дотације за пензије 5,86 милијарди, па тај новац можемо да користимо и за социјалну заштиту, лечење, за обнављање објекта здравствене заштите.

Додао је да је због веће запослености и боље наплате доприноса, могуће финансирање социјалне заштите, повећавање плата и пензија, из реалних извора.

"Политика владе Александра Вучића је да се плаћа само оно што зарадимо и да се из реалних извора финансирају све наше обавезе и свако побољшање живота, сваки напредак, управо ће се дешавати зато што смо више радили, више зарадили и уштедели", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво