Обележена годишњица Другог српског устанка и Дан ВС

У Такову су обележени 202. годишњица Другог српског устанка и Дан Војске Србије, у знак сећања на дан када је 1815. донета одлука о почетку Другог српског устанка против Отоманске империје.

Церемонију у Такову предводио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић који је том приликом навео да је пре тачно 202 године почело установљавање модерне Србије.

"Пре 202 године био је почетак стварања Србије на мудар начин, што је потврдило да је слобода Србину изнад свега. Мудрост је пре 202 године победила у начину стварања Србије", рекао је Поповић.

Према његовим речима, оно чиме се спрски сељак одликује су памет, мудрост, породица, храброст и вечита жеља за слободом.

"На тај начин је створена Србија која данас егзистира на костима тих јунака и оних из ослободилачких ратова које је Србија водила. Данас та иста мудрост долази до изражаја и верујемо да мудра политика коју данас Србија води, извире из народа и наше душе и обезбеђује сигурну будућност Србије", навео је државни секретар.

Он сматра да ни пре 202 године, нису сви Срби разумели Милоша, и нису схватили шта ради, и зашто мора тако да се дође до слободе и државе.

"И данас део Србије то не разуме али разуме већинска Србија. Верујемо да ћемо таквом Србијом створити снажну економски јаку и уважену државу", рекао је Поповић.

Венци су положени у Спомен комплексу "Други српски устанак" у Такову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво