Општина Блаце хит наградне игре

У наградној игри "Узми рачун и победи" извучена је "залутала" коверта која је била упућена АМСС-у, а једна добитница није хтела да преузме награду, фрижидер, јер није имала где да га стави. Апсолутни хит наградне игре ипак је општина Блаце, чији су грађани добили два стана, микроталасну, таблет и телефон.

Кључеви станова из четвртог извлачења наградне игре "Узми рачун и победи" отишли су у Блаце и једној београдској породици. Осим станова, подељено је још више од 200 награда. Сви они извучени су из базена са више од осам и по милиона пристиглих коверата. Сваки грађанин послао више од 1,5 коверте.

Иван Радак из Наледа истиче да су досадашњи резултати наградне игре и учешће грађана превазишли очекивања.

Подаци показују да је чак четвртина грађана учествовала, а узор, када се почело са наградном игром, била је Словачка где је учешће узело 10 одсто грађана, рекао је Радак гостујући у Дневнику РТС-а.

Највише коверата послато је из Београда – 2,4 милиона, док су Новосађани послали 380.000, а Крагујевчани 260.000 коверти.

Међутим, када се гледа по глави становника, подаци су другачији – најуспешнији су Бела Паланка, Димитровград, Пландиште, Бела црква, Голубац. Дванаест најaктивнијих ће добити бесплатну вај-фај зону, а првих пет по 20.000 евра, док ће грађани одредити у које сврхе ће се новац користити, рекао је Радак.

Највише награда отишло је у Београд, око 200, а следе Крагујевац и Нови Сад са 37 и Ниш са 27.

"Комисија још утврђује ко је све добитник, али Блаце је апсолутни хит – у ту општину отишло је пет награда – два стана, таблет, микроталасна и телефон. Двадесет деветог марта они су били и 13. у такмичењу општина, можда узму и вај-фај зону", рекао је Радак.

Занимљиво је да је један грађанин два пута извучен – добио је блендер и таблет, док неки извучени нису хтели да приме награду, рекао је Радак.

"Једна госпођа није хтела фрижидер јер није имала где да га стави. Свакако ће јој бити накнадно уручен. Јуче је за аутомобил извучена коверта која је залутала – била је упућена АМСС-у. У једној коверти били су само слипови на којима су били попусти", објашњава Радак.

Идеја наградне игре је, ипак, много већа од добијања награде – освестити грађане и натерати их да се боре против сиве економије.

Радак истиче да је скочио промет преко фискалних каса за 30 одсто код малих обвезника где је највећа сива зона, као и број пријава због неиздавања рачуна.

"Веома смо задовољни и извесно је да ћемо поновити ову наградну игру", закључио је Радак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара