Економски факултет обележио 80 година постојања

Економски факултет Универзитета у Београду, прва високо-образовна установа у Србији у области економије, данас је свечаном академијом обележио јубилеј 80 година од оснивања, а декан Бранислав Боричић је поручио да дубоко поштовање јавности тај факултет завређује школовањем близу 50.000 дипломираних економиста, скоро 4.000 магистара наука или мастера и 800 доктора наука.

"Економски факултет је пример који јасно показује да главна снага једне образовне институције не лежи ни у грађевинама, ни у наставницима, ни у садашњим ђацима", рекао је Боричић на академији у Задужбини Илије М. Коларца.

Како каже, снага образовне институције лежи у генерацијама ђака које је та институција изнедрила и које ће изнедрити, затим у бившим, садашњим и будућим стручњацима који проносе славу своје школе и поверење у њу на својим радним местима доприносећи напретку средине у којој делају и живе.

Фондација "Професор др Љубице Шкаро Видојевић и др Обрада Видојевића" наградила је новчаним награда од 250, 300 и 400 евра најбоље студенте Економског факултета са просечном оценом 10: Анђелију Коцић, Сару Касаповић, студенте треће године, Даницу Павловић и Душана Савића, студенте четврте године, Андреу Мичукић, студенткињу мастер студија.

Награду је добио и најбољи студент докторских студија Младен Стаменковић, који има просечну оцену 9,78.

На свечаности је покренута иницијатива за успостављање мреже за сарадњу економских факултета из Југоисточне Европе у циљу размене студената и наставника, реализације научно-истраживачких активности и пројеката и афирмације принципа наставне и научне изврсности, као и принципа академске честитости.

Ради успостављања ове мреже успоставиће се контакти следећих економских факултета универзитета у Београду, Бањалуци, Црној Гори, Источном Сарајеву, Крагујевцу, Љубљани, Марибору, Нишу, Новом Саду, Ријеци, Сарајеву, Сплиту и Загребу.

На свечаности су уручене плакете професорима, деканима угледних економских факултета из региона и средњим школама.

У знак добре сарадње коју факултет има са привредом уручене су захвалнице институцијама и компанијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво