Реновирана ОШ "Мома Станојловић" у Крагујевцу

Основна школа "Мома Станојловић" у Крагујевцу од данас је у новом руху, а у реновирање је уложено скоро 360.000 евра.

Захваљујући сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Немачке развојне банке (Кфw банка) замењена је фасадна столарија, термоизолација фасаде са заменом олука, реконструисане топлотне подстанице и системи грејања у сва три школска објекта (главна зграда, дневни боравак и спортска сала), саопштило је Министарство.

Такође, реконструисани су мокри чворови у главној згради, подови у учионицама, кров дневног боравка и уграђена је савремена ЛЕД расвета у спортској сали.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Немачком развојном банком (Кфw банка) реализују пројекат "Енергетска ефикасност у јавним зградама" за који је издвојено 15 милиона евра. 

Република Србија је у оквиру финансијске сарадње са Републиком Немачком обезбедила средства за финансирање радова на енергетској санацији школа по основу Споразума о зајму потписаног са Немачком развојном банком (Кфw банка).

Пројектом је предвиђена рехабилитација између 30 и 40 школских објеката. У првој фази пројекта у току је реализација 18 школа, а у другој фази се предвиђа реализација још до 18 додатних школских објеката. 

У реализацији пројекта учешће ће узети и Локалне самоуправе са финансијским учешћем од 10 одсто од вредности радова на енергетској санацији објекта.

Циљеви пројекта су побољшање енергетске ефикасности јавних образовних установа у Србији, побољшање услова комфора у тим објектима и подизање свести корисника о потрошњи енергије и њихово мотивисање за остваривање даљих уштеда у потрошњи енергије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво