Несташица коверата за наградну игру, понегде продаја "на црно"

Пошта Србије одштампала је 5.650.000 коверата за наградну игру "Узми рачун и победи", али грађани се и даље жале да у филијалама пошта нема коверата. До сада их је подељено око четири и по милиона, а у дистрибутивни центар поште у Београду је стигло око два и по милиона коверата са рачунима.

Због велике потражње за ковертама за наградну игру, које се понегде чак и продају "на црно", у штампарији Поште убрзали су производњу и ради се у три смене.

"Машина иначе дневно у три смене може да произведе између 240.000 и 270.000 коверата и то је пун капацитет, а према потребама које грађани имају и које свакодневно видимо на терену, то је еквивалентно ономе што се свакога дана и преузме у поштама", наводи директор функције услуга Поште Србије Горан Ђерић.

Регионални поштански логистички центар Београд место је где долази и даље се дистрибуира сва пошта. У просеку дневно прође око милион пошиљака, али их од почетка наградне игре "Узми рачун и победи" има много више.

"Прошле недеље тај просек се знатно повећавао, тако да је било око 150.000 до 160.000 пошиљака дневно. Синоћ је достигнут рекорд да је било близу 300.000 пошиљака које су наши учесници наградне игре послали", истиче заменик директора Поштанске мреже Љубомир Остојић.

У посебној просторији тренутно се чува 1.260 врећа са писмима наградне игре "Узми рачун и победи", а складиште је обезбеђено са 200 камера. У сваку врећу се пакује по 2.000 коверата. Обезбеђене су бар-кодом, са назнаком ко их је и када паковао.

У Пошти Србије кажу да ће коверата бити довољно за све, па ако их пошаљете до 30. марта у поноћ, нека од 742 награде може бити ваша. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво