Здравство, неискоришћена туристичка шанса

На следећем Сајму туризма у Београду свој штанд ће имати и Министарсво здрваља Србије. Година пред нама је година промоције здравственог туризма.

Државни секретар у Министарству здравља Мехо Махмутовић рекао је за РТС да ће на међународном сајму туризма у Берлину, а затим и у Москви, Србија промовисати свој здравствени туризам.  

"Крајем прошле године министар Лончар је одлучио да наше Министарство уђе у причу о здравственом туризму. Већ смо расписали и неке конкурсе за стоматолошке и ординације за пластичну хирургију", каже Махмутовић.

Према његовим речима,  пријавило 95 стоматолошких и девет ординација из области пластичне хрургије. 

"Конкурс је још отворен, заинтерсовани могу да се пријаве а комисија која ће одлучивати о томе састајаће се једном месечно, такође и радна група која ће проверавати квалитет ординација", наводи Махмутовић.

"Наш задатак ја да на свим сајмовима и светским тур-опраторима представимо какав Србија има здравстввени потенцијал, а на тур-операторима је да представе и себе и нашу земљу приликом доласка пацијаната", додаје Мехо Махмутовић. 

Он је рекао да ће се Србија за почетак представити на туристичким сајмовима у Берлину и Москви.

"Пробаћемо да промовишемо ординације и здравстене установе које су се пријавиле и ако се то покаже као добро, проширићемо нашу делатност и на друге области медицине јер од тога наша земља може да има само корист", закључио је Махмутовић. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво