Зима није изненадила Прихватилиште у Београду

Хладно време и ниске температуре приморали су многе бескућнике да уточиште потраже у Прихватилишту за одрасле и старе у Београду.

У Прихватилиште многи сврате само по свеж оброк и да се окупају, али затекли смо и оне који овде бораве годинама. Већ сада у Кумодрашкој улици смештено је скоро два пута више људи него што простора има. Ипак, врата прихватилишта су отворена за све који беже од снега, леда и мраза на улицама Београда. 

"Спремни смо и функцинишемо сасвим нормалнио, јесте повећан број корисника али у сарадњи са нама сродним установама налазимо решење. Иначе, имамо свега довољно од хране до „хемије",а наћи ћемо решење и ако будемо пребукирани", каже Првослав Николић директор Прихватилишта.

"Такође имао све што нам је потребно да медицински збринемо наше кориснике јер је Град обезбедио довољно средстава па очекуејемо да од половине године почне са реконструкцијом и доградњом прихватилишта за одрасле", додаје Николић. 

Ово прихватилиште, једино је на територији Београда, ради 24 сата дневно 365 дана у години и позива све који то могу, да му помогну у раду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво