Дробњак: Саобраћај нормализован, решавамо и регионалнe путеве

Саобраћај у Србији је нормализован, а данас и сутра би требало да буде рашчишћено и 13 региналних путева који су угрожени, изјавио је в. д. директора "Путева Србије" Зоран Дробњак.

"Путари су сви на терену, све службе раде, у питању је око 400 камиона, 2.000 радника и 330 машина", рекао је Дробњак новинарима у Влади Србије.

Каже да су путари искусни и да добро обављају свој посао.

"Ово невреме није тако страшно, биће снега од пет до 10 центиментара. Приоритети су познати, све је очишћено. Осим на приоритету три, 13 праваца, а то су бивши регионални путеви који су непроходни. Али, путари ће данас и сутра то да очисте и биће нормализован саобраћај", навео је Дробњак.

Нагласио је да је највећи проблем то што возачи не слушају и не возе по прописима.

"Имамо добру сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, са саобраћајном полицијом, војском и другим службама, али су возачи проблем", навео је Дробњак.

Како је рекао, чим нема полиције возачи камиона претичу, а посебно је опасно када претекну камион што чисти снег, па проклизају и направе проблем.

"Имали смо пример у суботу код Појата, где је било паркирано око два километра камиона. Они су били у две колоне, један по један крене, уђе у претицајну траку, па стане и заутави целу колону", нагласио је Дробњак.

Каже да "Путеви Србије" помажу локалним самоуправама које зими увек имају угрожене деонице, на пример Сјеница, Тутин, Честобродица….

"Апелујемо на учеснике у саобраћају да обавезно користе зимску опрему. Увек када почиње зимска служба мењамо вертикалну сигнализацију и стављамо друга ограничења брзине", навео је Дробњак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво