Клинички центар у Нишу запослиће 140 здравствених радника

Директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић рекао је за РТС да ће двадесетпеторо људи бити примљено у стални радни однос, а двадесетпеторо иде на замену, а да ће до краја недеље бити расписан конкурс за још 90 људи. Лекари ће бити примљени од Нове године, рекао је Радовановић.

Влада је јуче предложила да се забрана запошљавања у јавном сектору продужи до краја наредне године, јер је процењено да контролисано запошљавање доприноси фискалној стабилизацији. Ипак, из Клиничког центра Ниш стиже вест да ће та здравствена установа до краја године примити 140 радника.

Директор КЦ Ниш Зоран Радовановић рекао је за РТС да је сагласност дала Влада Србије, односно Министарство здравља.

"Двадесетпеторо људи биће примљено у стални радни однос, а двадесетпеторо иде на замену, а до краја недеље биће расписан конкурс за још 90 људи који ће бити примљени у Клинички центар", рекао је Радовановић. 

Влада је препознала, како каже, њихово ангажовање у кардиохиругији око свих пројеката. Према његовим речима, лекари ће бити примљени од Нове године.

Радовановић каже да радови на новом Клиничком центру теку по плану.

"Расписан је тендер за набавку опреме и југ Србије је после 40 година добио оно што је сањао - нови КЦ најсавременије опреме и бићемо најбољи", рекао је Радовановић.

На кардиохирургији је данас завршена трансплантациоја бубрега, а до краја године биће урађене још четири транспалнтације.

"Потписали смо анекс уговора са Фондом тако да смо обезбедили и стабилизовали лекове", закључио је Радовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво