Ђорђевић: Поносан сам на војнике који нису протестовали

Министар одбране Зоран Ђорђевић поручио је, после протеста Војног синдиката, да је поносан на војнике који нису дошли на протест, те да остаје при својим ставовима и тврдњама да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Ђорђевић је поносан на припаднике Војске Србије јер се нису одазвали позиву политикантског синдикалног руководства.

Из министарства процењују да је на протесту било приближно 200 припадника војске, и да 99 одсто војника није дошло на протест "јер знају да је војска једно са народом и да верно служи својој држави".

Ђорђевић остаје при својим ставовима, да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто, наводи се у саопштењу.

Нови правилник о платама, како је наведено, примењиваће се од 1. јануара 2018. године.

Mинистарство одбране је у међувремену саопштило да број присутних припадника Војске Србије на протесту Војног синдиката говори да ставови синдикалног руководства нису ставови припадника Војске Србије, а ни чланова тог синдиката.

Војни синдикат Србије је јучерашњим тврдњама у саопштењу да су Министарство одбране и Генералштаб Војске Србије својим неодговорним потезима урушили способност оружаних снага, као и оптужби да Генералштаб ВС на све начине покушава да саботира веће присуство војника на протесту, имао зле намере и покушао да нанесе штету угледу Војске Србије, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Праве намере руководства Војног синдиката, истиче се у саопштењу, одсликавају неистине да "припадници Генералштаба седе у неколико управних одбора и да легализују криминал у редовима Војске".

У Генералштабу раде часни официри, подофицири и цивилна лица, истичу из Министарства и поручују да Генералшаб неће дозволити да било ко баца љагу на официре и војнике.

У саопштењу се наводи и да начелник Генералштаба одаје признање свим припадницима Војске Србије, који нису присуствовали протесном скупу.

Број коментара 91

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара