Кад се инат препречи изградњи пута

Радови на рехабилитацији регионалног пута Рудник -Топола од 27 километара после неколико месеци приводе се крају. Међутим, да радници ставе нови слој асфалта у горњем делу варошице Рудник не дозвољава један мештанин који тврди да пут пролази кроз његово посед.

Завршног слоја асфалта нема на спорних 200 метара, јер тротоар и једна коловозна трака регионалног пута пролазе кроз његово имање, изричит је Мирослав Караулић. Зауставио је радове јер је, каже, то оспоравао и његов отац кад се пут градио 60-их година.

"Е, кад су они почели да ме зову у полицију и почели да ме малтретирају, да ја немам коме да се обратим за заштиту и за разговор, немам са ким да разговарам, ја онда не дам. Не дам из ината", рекао је Караулић.

Због недовршених коловозних трака и дела тротоара мештани брину за безбедност на путу, јер деоницом ка Тополи и Ибарској магистрали, преко Рудника, свакодневно пролази велики број аутомобила и теретних возила.

У телефонском разговору инвеститори, предузеће "Путеви Србије" рекли су нам да чекају информацију да ли је у претходном периоду било експропријације.

У месној заједници истичу да је локална самоуправа у Горњем Милановцу спремна да проблем реши откупом спорног дела имања.

"Било је неких разговора, наравно мораћемо да истрајемо у тим разговорима. Најидеалније би било кад би господин Караулић хтео да прода то парче имања на ком би се одрадио тротоар и пут", рекао је Чедо Николић, председник Месне заједнице Рудник.

Рудничани се надају да ће овај проблем бити ускоро решен, јер како истичу, после пола века пут кроз ово планинско место био би у целости реконструисан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво