Србији 755.000 евра за мигранте

У Паризу потписан уговор о додели бесповратних средстава између Србије и Банке за развој Савета Европе, по којем ће Србија добити 755.000 евра намењених избеглицама и мигрантима.

Уговор је потписан током састанка председника Владе Србије Александра Вучића са директором Банке за развој Савета Европе Ролфом Вензелом, саопштено је из Владе.

То је наставак помоћи од 2,5 милиона евра које је Банка за развој Савета Европе већ имплементирала и најава нових грантова Влади Србије за њене будуће потребе, како миграната, тако и локалног становништва.

Такође, обновљени су разговори и Србија ће убрзати имплементацију регионалног програма за решавање стамбених питања избеглих и интерно расељених лица на територији Србије.

Представници Банке за развој Савета Европе истакли су да Србија представља добар пример како се савесно и одговорно троши новац Банке за развој Савета Европе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво