Одговор Информеру о трошковима ресторана РТС-а

Потрошено мање него што је планирано. Приход већи од трошка.

Питање Информера: Како је могуће да је РТС за свега годину и по (тачније током 2015. и од почетка 2016. године) само за потребе ресторана РТС-а у Београду и ресторана у одмаралишту на Златибору потрошио укупно 78.400.000 динара?

Одговор: Према финансијским извештајима, ЈМУ РТС је за потребе угоститељства (ресторани, бифеи и одмаралиште на Златибору) у 2015. години набавио робу у износу од 29,9 милиона динара, а остварио приход од 41,9 милиона динара.

Финансијски извештај за прву половину 2016. године показује да је РТС набавио робу у износу од 13 милиона динара и остварио приход од 21,4 милиона динара.

Сума од 78.400.000 динара коју Информер наводи у питању, а налази се на порталу Управе за јавне набавке, јесте предвиђена сума трошкова, али не и реализована, и то за период од две године.

РТС је у периоду 2015. и прве половине 2016. године имао трошак од 42,9 милиона динара и остварио приход од 63,3 милиона динара.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво