Антитерористичка вежба полиција Србије и Републике Српске

Здружена антитерористичка вежба полиција Србије и Републике Српске "Дрина 2016" одржана је на граничном прелазу код Лознице. Председник Томислав Николић истиче да полиције Србије и РС могу да реше све задатке. Председник Српске Милорад Додик поручио је да је вежба показала заједништво.

Вежба на граничном прелазу Трбушница је почела интонирањем химне Србије "Боже правде", а затим је рапорт предао командир САЈ Спасоје Вулевић.

У вежби је учествовало око 200 припадника двеју полиција, око 50 возила, пет летелица и пет пловила.

Припадници обеју полиција показали су снагу и обученост у борби против тероризма и спремност да одговоре на све безбедносне изазове.

На крају заједничке вежбе обављено је и завршно постројавање учесника и борбених возила.

Председник Николић је после вежбе истакао да су припадници специјалних снага Србије и Српске били као један и истакао да је војничка оцена за вежбу врло добар.

"Они су показали како успешно сарађују, како се потпуно разумеју и допуњују и како не постоји задатак који не можемо заједнички да решимо", рекао је Николић.

Председник је честитао припадницима две полиције.

"Данас сте били као један, како дишете како размишљате, тако и радите и ако би се давала војничка оцена овој вежби рекао бих врло добар", рекао је председник.

Николић је додао и да је вежба такође показала да Дрина не може бити граница борби против тероризма, јер тероризам не познаје границе.

Након успешно изведене заједничке антитерористичке вежбе, Додик је истакао да су полиције Србије и РС оспособљене да узврате ударац тероризму.

"Честитам припадницима полиција Србије у РС и свима који су учествовали у организацији вежбе, посебно министрима унутрашњих послова и њиховим сарадницима", рекао је Додик, истичући да је вежба била веома успешна.

Навео је да вежба показала заједништво и усмереност ка циљу и способност да се избори против зла које покрива готово цео свет.

"Честитам свим учесницима у вежбама, ово је било заиста добро, одлично, и надамо се да ћемо у будућности имати још прилика да усавршавамо наше способности", рекао је Додик.

Додик је захвалио Николићу што је данас на овај начин дао значајну подршку вежби, као и Влади Србије на челу са премијером Александром Вучићем и Влади Српске на челу са премијерком Жељком Цвијановић, што су обезбедиле средства и ресурсе за ову вежбу.

Интересовање грађана за "Дрину 2016" је било велико, па се окупило више од 10.000 људи.

Директори полиције Србије и Републике Српске Владимир Ребић и Дарко Ћулум уверени су да се данашњом здруженом вежбом двеју полиција показује да смо спремни да одговоримо на све изазове.

Ребић је пре почетка вежбе рекао да је тероризам присутан и на Балкану, те да је циљ да се пошаље брза и јасна порука да смо спобни да одговоримо на све изазове.

Вежбу полиција Србије и Републике Српске критиковао је потпредседник РС Рамиз Салкић изјавивши да смо ових дана сведоци "забрињавајућег звецкања наоружањем на Дрини", чиме се могу довести у кризу добросуседски односи БиХ и Србије. Државна секретарка Министарства унутрашњих послова Јана Љубичић рекла је затим да су несхватљиве изјаве оних који критикују напоре које Србија и РС улажу у борбу против тероризма.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво