Нема информација да међу страдалима у Истанбулу има српских држављана

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је за РТС да није било позива Конзулату и да за сада нема потврде да међу страдалима и повређенима у нападу на турски аеродром има српских држављана.

"Добра вест је да ноћас није било позива ниједног нашег држављанина који би се интересовао за неког свог ближњег који је нестао или није доступан после напада на аеродрому у Турској", рекао је Марковић.

Конзул је рекао да се одбојкашка репрезентација Србије, која је кренула у Техеран, налази тренутно у Истанбулу у хотелу "Мериот".

Према његовим речима, тренутно се договара да се пребаце са аеродрома "Ататурк", где се догодио напад у којем је 36 особа страдало, на други аеродром одакле ће наставити пут.

Марковић је још једном апеловао на све српске држављане да ако имају неког ближњег ко је недоступан, а боравио је у Турској, могу да се јаве и оставе број телефона на који би накнадно могли да буду позвани.

"Нажалост, ово није први, а по свему судећи ни последњи напад у Турској. У граду је ситуација уобичајена, док је на самом аеродрому хаотична", навео је Марковић.

Како је додао, аеродром је отворен за унутрашњи саобраћај, што је посебна зграда у оквиру аеродрома. Међутим, конзул каже да међународни саобраћај и даље не функционише.

Навео је да би, према првим информацијама, аеродром требало да буде отворен вечерас у 20 часова, али да ни та информација није сигурна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се