Прве тројке у општини Трговиште

Трговиште је једна од најсиромашнијих општина у Србији са малим просеком плата. Мали је и наталитет, али се та слика последњих година побољшава, јер се рађа више деце. Ове године, први пут у историји ове општине рођене су и тројке.

Чекали су их деценију и дочекали након две вештачке оплодње. Магдалена, Меланија и Михајло рођени су пре времена, у 33. недељи трудноће, али добро напредују. Родитељи Нела и Дарко Спасић о њима брину углавном сами.

"Нису толико захтевне, плачу само кад су гладне, мокре, а свакако су добро", каже мајка Нела Спасић.

Отац Дарко Спасић каже да је пресвлачење препустио супрузи, а око спремања хране помаже колико може.

Подмлађује се општина Трговиште. Прошле године рођено је 40 беба. То је 70 одсто више од претходних година.

Од почетка године склопљено је десет бракова и рођено исто толико беба.

"Задржавају се млади, раније су одлазили у Београд да раде и тамо оснују породицу, сада се нађе неко радно место и остану", каже Јовица Трајковић.

Општина помаже. Незапосленим мајкама по рођењу детета до годину дана даје по 10.000 динара, а Спасићима је два пута финансирала вантелесну оплодњу.

"По брачном пару 350.000 динара за један покушај, дајемо свима по једну шансу, али и друга је дозвољена, све у циљу подизања наталитета", каже председник општине Трговиште Ненад Крстић.

Магдалена, Меланија и Михајло унели су радост у кућу Спасића. У Општину су донели наду у радоснију будућност. Ово су прве тројке у општини откако Трговиште постоји.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара