Вулин: Више од 700 милиона динара за запошљавање инвалида

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да је Влада Србије ове године обезбедила више од 700 милиона динара за субвенционисање запошљавања особа са инвалидитетом. Позвао је послодавце да искористе субвенције и помогну да се ти вредни и храбри људи запосле.

Вулин је новинарима на Београдском сајму, где је присуствовао традиционалној трци "Прес рели Србија", где су први пут учествовале и особе са инвалидитетом, рекао да је 7. марта расписан конкурс у вредности од 149,5 милиона динара за куповину и рефундацију трошкова за куповину репроматеријала за предузећа која запошљавају особе са инвалидитетом.

Рок за пријем пријава је 17. март, а Вулин је позвао послодавце да се пријаве.

"Као и прошле године ми смо у буџету обезбедили довољно средства и када је у питању овај конкурс и када је у питању субвенција зарада за запошљавање особа са инвалидитетом. Ове године је то преко 700 милиона динара", рекао је Вулин.

Како каже, Влада Србије води рачуна о особама са инвалидитетом и позива послодавце да искористе ову прилику и сав новац који се нуди и да запошљавају особе са инвалидитетом, оснивају предузећа која добијају лиценцу као предузећа која запошљавају особе са инвалидидтетом и на тај начин добијају значајне и велике субвенције.

Вулин је навео да и даље већина послодаваца оклева када је у питању запошљавање особа са инвалидитетом.

"Влада је обезбедила велика средства, а та средства не треба да се враћају у буџет, већ да буду искоришћена. И даље већина послодаваца оклева када је у питању запошљавање тих особа, врло често су спремнији да плате пенал, него да запосле особе са инвалидитетом и узму субвенције које им се нуде. Надам се да ће се и то променити", рекао је Вулин.

Додао је да није само ствар у томе да особи са инвалидитетом дате неку помоћ, већ да дате могућност да ти вредни и храбри људи живе од свог рада, а послодавци могу добро да зараде када су у питању особе са инвалидитетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво