Читај ми!

ЛДП и СДС о Ђинђићевој смрти

Лидери ЛДП-а и СДС-а, Чедомир Јовановић и Борис Тадић поручили су да је 12. март дан када треба да тражимо мотивацију за оно што Ђинђић није стигао да уради и да тај дан треба да буде подршка животу, јер је и Ђинђићева идеја и филозофија била борба за живот.

Либералнодемократска партија и Социјалдемократска странка су "шетњом за Зорана", полагањем цвећа и паљењем свећа у дворишту Владе Србије одали пошту убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу.

Чедомир Јовановић је новинарима рекао да је 12. март за целу земљу дан у којем размишљамо о ономе што смо изгубили, али и да 12. март и Зоранова жртва симболизују за шта морамо да се боримо док стојимо на ногама.

"Не знам да ли 12. марта више жалимо Зорана или у њему тражимо мотивацију за оно што он није успео да уради, а ми после 13. година још покушавамо", рекао је Јовановић.

Истакао је да је Србија данас подељена земља, уморна од лутања, која готово да више нема снаге за тај "корак од којег не сме да одустане".

Јовановић је додао да је једна од Ђинђићевих особина била да се бескомпромисно бори за своје идеале и вредности, и истакао да верује да их сви делимо и данас.

"Желимо да Србија буде срећна земља, а она неће бити срећна уколико буде бежала од проблема којима је Ђинђић ишао у сусрет. Она срећу и мир неће пронаћи док се не стави тачка на 12. март", рекао је Јовановић.

Како је рекао, Ђинђићеве убице су у затвору, али "смо још притиснути питањем од којег не смемо да одустанемо - шта је позадина злочина и које су снаге и интереси отворили могућност да Ђинђића изгубимо у атентату".

Лидер СДС-а Борис Тадић рекао је да треба учинити напор да се овај дан не претвори у комеморацију већ у подршку животу јер је и Ђинђићева идеја и филозофија била борба за живот.

"Зоранова идеја била је идеја живота, он је имао енергије, храбрости и производњу идеја. Његова борба је била борба за живот и ако од ње одустанемо, нема будућности за ову земљу", рекао је Тадић.

Додао је да му је жао што данас са њима нису сви који су деведесетих били заједно јер је сигуран да би и Ђинђић то желео, али да ће бити прилике за то наредне године.

Упитан зашто нису сви заједно одали пошту Ђинђићу, Тадић је рекао да не жели да улази у такву дебату и да данас неће никог да оптужује.

На челу колоне, која се од Симине улице кретала до Владе Србије, били су лидери ЛДП-а и СДС-а, Чедомир Јовановић и Борис Тадић, као и Наташа Мићић, Ненад Милић...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво