Вучић: Србија ће се увек борити против фашизма

Премијер Александар Вучић поручио је да ће се Србија увек борити против фашизма и фашистичких тенденција у нади да Треблинка, Аушвиц и Јасеновац никада неће бити заборављени.

Председник Владе Србије Александар Вучић је у поруци поводом Дана сећања на жртве Холокауста, поручио да ће Србија донети законски оквир и да ће, после много година, пружити правду јеврејској заједници за страхоте кроз које су прошле јеврејске породице које су остале без својих наследника.

"Међународни Дан сећања на жртве Холокауста званично обележава цела Србија, њене институције, али и њени грађани. У времену када су исписиване најмрачније странице модерне људске историје и наш српски народ уписан је у круг оних којима је било намењено да нестану са лица земље", навео је премијер.

Поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста, премијер Александар Вучић је на свом Твитер налогу поручио да ће се Србија увек борити против таквих идеја.

"Дубоко се клањамо жртвама свих других народа, посебно јеврејског, који је прошао кроз голготу најтрагичнијих размера једне велике нације. Управо због тога, Србија данас обавештава домаћу и светску јавност да ће донети законски оквир и да ће, после много година, пружити правду јеврејској заједници за страхоте кроз које су прошле јеврејске породице које су остале без својих наследника", рекао је Вучић.

Додаје да ће се Србија увек борити против фашизма и фашистичких тенденција.

"Србија ће се увек и доследно борити против фашизма и фашистичких тенденција у нади да Треблинка, Аушвиц и Јасеновац никада неће бити заборављени, као ни најстрашнији злочини које су починили немачки нацисти и хрватске усташе", поручио је премијер поводом Дана сећања на жртве Холокауста.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво