Читај ми!

Утврђује се мотив отмице детета у Београду

Код отмичара двогодишње девојчице у Београду, одраније познатих француској полицији, пронађен је веродостојан пасош девојчице из Француске, који је требало да послужи за излазак из земље. Мотив отмице још није разјашњен.

Министар Небојша Стефановић каже да полиција још утврђује да ли је девојчица која је јуче отета у насељу Браће Јерковић, одабрана насумично или је реч о унапред одабраној жртви.

Открива да је код троје француских држављана који су јуче ухапшени, пронађен пасош девојчице из Француске, који је требало да послужи да се двогодишња П. М. изведе из Србије.

"У сарадњи са француском полицијом, утврђено је да дете са тим генералијама постоји на адреси у Француској, дакле такво дете постоји тамо. Они су ушли у нашу земљу на прелазу Ватин, ушли су са француским регистарским таблицама, затим наредног дана те таблице, и то је оно што се у јавности помињало, заменили са украденим румунским таблицама", рекао је министар Небојша Стефановић.

Детаље покушаја отмице открива и начелник саобраћајне полиције. Објашњава да је велика помоћ стигла од мајке отете девојчице.

"Дала је податке о возилу, о марки, боји, чак је рекла да је новије возило, чак је рекла и регистарске ознаке, о изгледу отмичара. То је практично јако утицало да полицијски службеници имају добру основу. У року од пет до десет минута сви службеници су били на својим местима и очекивали да прође такво возило, или лица са тим описом – мушкарац проћелав, 45 година, и дете од две године, плаве косе, за случај да су променили возило", рекао је начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић.

Двоје од троје отмичара, у Француској има богату кривичну прошлост. У њиховим полицијским досијеима терете се за више дела насилништва, крађе из кола, паљења.

Са таквом криминалном прошлошћу, објашњава криминолог Златко Николић, мотив отмице је вероватно имовинска корист.

"Претпоставка је да је требало да они за неку пару некоме ово дете испоруче, било да га продају, било да уцењују родитеље. Али да прескочите Нови Београд, да прескочите све друге градске квартове и јурите неко дете тачно одређено, негде у Браће Јерковић, није сасвим нормално", каже криминолог Златко Николић.

Објашњава да ни њему, који је Београђанин, тај део града није баш познат и да "не зна како би бежао до ауто-пута, или не би, са припремљеним пасошом, са фингираним мамом и татом и тетком".

То говори о некој припреми која има дубљу позадину, сматра Николић.

Двогодишња девојчица је отета у петак, око 12 сати у београдском насељу Браће Јерковић, док се са мајком враћала из продавнице. После велике акције саобраћајне полиције, пресретача и хеликоптера, која је трајала два сата, отмичари су ухапшени код наплатне рампе код Шимановаца, а девојчица враћена родитељима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво