Опоравак Рехабилитационог центра Златар

Захваљујући напорима локалне самоуправе Рехабилитациони центар Златар поново ради од априла ове године и у овом тренутку је све спремно да се у овој установи збрине најмање 10 пацијената, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

"Потенцијали ове установе која није радила три и по године су очувани, а држава ће у наредном периоду обезбедити дозволе и остале правне процедуре како би ова здравствена установа могла да почне са пружањем услуга лечења", рекао је Лончар после обиласка бивше Специјалне болнице за превенцију и лечење кардиоваскуларних болести на Златару.

Министар здравља истакао је да је Нова Варош једна од ретких локалних самоуправа које од државе не траже новац, већ само подршку да раде, улажу и отварају нова радна места, јавља Танјуг.

"У Специјалној болници на Златару радило је 120 људи, од којих су тренутно на посао враћена 34 радника. Надам се да је ова влада препознала важност оваквих центара за развој локалних самоуправа и да ћемо имати подршку коју нисмо имали од претходне власти, због чијег немара је Рехабилитациони центар Златар угашен", истакао је председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић.

Општина Нова Варош узела је од 1.априла под закуп овај објекат од Фонда ПИО, а по речима Пауновића, од када је центар почео са радом, већ постоји интересовање стратешких партнера да улажу и послују на Златару.

У посети некадашњој Специјалној болници Златар данас је, поред министра здравља Лончара, био и министар правде Никола Селаковић, који је такође учествовао у разговорима о даљим стратешким плановима за поновно покретање рада Рехабилитационог центра Златар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво