Читај ми!

ГСА најављује нову тужбу против Марковића

Геј-стрејт алијанса (ГСА), дан након објављивања правоснажне пресуде којом је лидер ЈС Драган Марковић Палма осуђен због дискриминације ЛГБТ популације, најављује да ће га поново тужити. Овог пута за одштету због повреде права личности и нанетих душевних болова ЛГБТ особама. ГСА задовољна пресудом Марковићу.

ГСА саопштава да је Марковић, иако му је пресудом забрањено да понавља дискриминацију, у отвореном писму поново "изнео низ неистина на рачун ЛГБТ особа", оптужујући их за различите проблеме у друштву.

"Иако у отвореном писму осуђени каже да ће поштовати пресуду Апелационог суда он то не чини, већ је у великој мери карикира, оптужујући ЛГБТ популацију за 'белу кугу' у Србији и наглашавајући да ни он ни његова политичка партија неће променити став о хомосексуалцима и да ће такве ставове и даље износити у јавности.

Такође, осуђени Марковић се кроз читаво писмо ЛГБТ особама пежоративно обраћа са 'господо хомосексуалци' за шта каже да је то једина последица правоснажне пресуде Апелационог суда", наводи се.

ГСА је додала да ће поднети нову тужбу против Марковића и да ће то бити удружена тужба пар десетина чланова и чланица ГСА.

Марковић је раније данас изјавио да ће поштовати осуђујућу пресуду, али да га ниједна казна неће уплашити да промени став и подржи "хомосексуалце".

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио Марковића за тежак облик дискриминације и забранио му да понавља извршену дискриминацију и плати судске трошкове у износу од 57.000 динара.

Председник ГСА Лазар Павловић оцењује да је том пресудом правда задовољена.

Павловић истиче да пресуда лидеру Јединствене Србије Драгану Марковићу представља прекретницу у постављању стандарда понашања политичара, што је значајно за читаво друштво, јер подиже праг одговорности политичара за изговорену реч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво