Читај ми!

Подела помоћи у складу с потребама

Председник Томислав Николић позвао је све који имају више да помогну угроженима. Током обиласка Смедеревске Паланке истакао је да ће у сарадњи са републичким Штабом за ванредне ситуације помоћ бити распоређена у складу са потребама.

Председник Николић уручио је хуманитарну помоћ грађанима Смедеревске Паланке и поручио да ће свако ко се у овој ситуацији огрешио морати да буде жестоко кажњен.

"Ово је ситуација кад нико не сме да се огреши, ко се огреши - мора да буде жестоко кажњен", рекао је Николић грађанима у Смедеревској Паланци, преноси Танјуг.

Председник Србије је рекао да донације за угрожена подручја свакодневно стижу и додао да се за помоћ последњих дана обраћа председницима свих држава.

"Тражићу од генералног секретара УН Бан Кимуна да организујемо донаторску конференцију за помоћ грађанима Србије и затражићу подршку за то и од Савета безбедности УН", рекао је Николић и најавио да ће сутра упознати председника Француске Франсоа Оланда са размерама штете која је настала после поплава.

Председник је позвао и све медије да са снимцима поплава и штета направе филм како би цео свет био упознат са размерама трагедије.

"А свет нека размишља о томе да ли Србија заслужује помоћ... Ово је невоља од бога, није невоља од народа, и зато људи морају у великој мери да помогну да се она исправи", рекао је Николић.

Позвао је све који имају више да помогну угроженима и истакао да ће у сарадњи са републичким Штабом за ванредне ситуације помоћ бити распоређена у складу са потребама.

Коментаришући позиве да се све донације објаве, Николић је рекао да сав новац који стиже у Фондацију "Драгица Николић" засад намењен за лекове, опрему и храну за бебе.

"Лекове набављамо у складу са захтевима централне апотеке у Београду, која обавља евиденцију о томе шта је где потребно и шта недостаје", рекао је Николић.

Председник Србије је након предаје помоћи обишао и поплављени градски стадион "Непокорена младост".

У Смедеревској Паланци, у којој се укрштају реке Јасеница и Кубршница, највише је поплављено насеље Карађорђево.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво