Читај ми!

Славље упркос беспарици

Беспарица не сме да буде разлог прекидања традиције. Тако је у Скупштини Београда разрешена вишенедељна недоумица, хоће ли бити градског дочека нове године уз концерт на Тргу Републике. Према првим проценама, у Београду ће Нову годину дочекати око 15.000 страних туриста.

Уз ватромет свечано је отворен Новогодишњи сајам у Београду, а кад он почне знамо да је Нова година већ сасвим близу. Отворен је и Трг отвореног срца, а у Карађорђевој улици почео је Ракија фест. 

Беспарица не сме да буде разлог прекидања традиције. Тако је у Скупштини Београда разрешена вишенедељна недоумица, хоће ли бити градског дочека нове године уз концерт на Тргу Републике.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић верује да ће обрадовати многе Београђане али и оне који ће у Београд доћи.

Поповић каже да ће бити градског дочека иако су средства ограничена, иако је беспарица. "Најважније је имати добру вољу, љубав према свом граду и послу и онда све друго иде лакше", каже Поповић.

Према првим проценама, у Београду ће Нову годину дочекати око 15.000 страних туриста, углавном младих.

"Већ годинама уназад сви ти млади људи долазе због доброг провода и због једног специфичног празничног расположења нашег главног града", каже Јасмина Јефтић из хостела "Fair".

Прве новогодишње резервације смештаја у београдским хостелима и приватном смештају, почеле су још пре три, четири месеца.

Маја Кисин из Аппартмана "Кристал код" каже да су то гости који долазе из далеких земаља као што су Нови Зеланд, Аустралија, Америка, а гости који долазе из бивших југословенских република то воле да оставе за задњи час. 

Поред градског концерта, туристи у новогодишњој ноћи радо бораве и у неком престоничком ресторану, а нарочито су популарни они на води.

"Као и сваке године ми организујемо дочек са музичким програмом и обично смо добро попуњени. Већ сада имамо довољно резервација за дочек Нове 2014. године. Добар део чине странци", каже Бобан Урошевић из ресторана "Малевиле"

Док угоститељски и туристички радници ових дана углавном брину о томе како да на најбољи начин дочекају новогодишње госте, ми остали, углавном бринемо о томе како да до краја године платимо све рачуне и оне текуће и неке заостале, попунимо новогодишњу трпезу и у Нову годину уђемо на позитивној нули.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво