Читај ми!

Одговор Љиљане Смајловић Соњи Лихт

Љиљана Смајловић негира тврдње Соње Лихт да је "Политику" довела до руба амбиса и да је добијала огромну плату. Смајловићева тврди и да је Лихтова од читалаца и грађана сакрила податак да је, у име државе, одбила да искористи право прече куповине удела немачког ВАЦ-а у "Политици".

Бивша уредница листа Политика Љиљана Смајловић негирала је тврдње некадашње председнице Управног одбора тог предузећа Соње Лихт да је имала изузетно велику плату и да је својим руковођењем довела тај дневник до амбиса. Уз то, Смајловићева је Лихтову оптужила да је знала за продају "Политике".

"Обавештавам јавност да је моја плата по доласку у 'Политику' 2005. године износила 160.000 динара, што је била динарска противвредност за 2.000 евра. Позивам госпођу Лихт да објасни зашто је 'пред амбисом' којим сам, наводно, оставила, плата новом главном уреднику 'Политике' драматично и вишеструко повећана у односу на моју", навела је Љиљана Смајловић у писаној изјави Бети.

Бивша председница Управног одбора "Политике" а .д. Соња Лихт изјавила је раније да је Управни одбор, именован 2008. године, затекао у том листу катастрофално стање.

"Затекли смо огроман дуг и ситуацију у којој је руководство, па и Љиљана Смајловић, добијало огромне плате и бонусе, а дуг је растао из дана у дан. Затекли смо ситуацију у којој је цела 'Политика' била пред амбисом", рекла је Лихтова.

Смајловићева је додала да је Соња Лихт 2008. године тврдила да је смењује јер је просечни дневни тираж Политике био 75.000 примерака, али да је тираж тог дневног листа за време док је Соња Лихт газдовала државном имовином у том предузећу смањен за трећину.

"Претходно је обављена политичка чистка новинара који се нису уклапали у нови уређивачки концепт, укључујући ту и Светлану Васовић Мекина, која је претходно добила годишњу награду као најбољи новинар у компанији", навела је Смајловићева.

Како тврди, Соња Лихт је од читалаца и грађана сакрила податак да је, у име државе, одбила да искористи право прече куповине удела немачког ВАЦ-а у "Политици".

"На крају је тај удео кришом продат тајкуну Демократске странке Мирославу Богићевићу, тобож без знања Соње Лихт, која се повукла из 'Политике' у априлу. Тврдим да је операција преузимања 'Политике' започета још у јануару ове године, откупљивањем потраживања листа, и то уз знање госпође Лихт, које је била особа од великог утицаја на тадашњег председника Србије Бориса Тадића", наводи се у изјави Љиљане Смајловић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво