Читај ми!

Преминуо новинар Марко Марковић

Доајен српског спортског новинарства Марко Марковић преминуо у Београду, у 76. години после дуге и тешке болести. Време и место сахране биће накнадно објављени.

После дуге и тешке болести, у Београду је преминуо доајен српског спортског новинарства Марко Марковић у 76. години.

Марковић је новинарством почео да се бави 1957. године, а највећи део каријере провео је у Радио-телевизији Београд (1962 -1995).

Током радног века преносио је велики број фудбалских утакмица и извештавао са 40 шампионата Европе и света и Олимпијских игара.

Био је аутор и водитељ култне ТВ емисије "Индирект", више радио и ТВ емисија о спорту, великог броја интервјуа и шест монографија.

Марковић је био и одговорни уредник Спортског програма ТВ Београд, одговорни уредник Спортског програма РТС-а, као и председник Удружења спортских новинара СРЈ.

Добитник је награде "Светозар Марковић" Удружења новинара Србије, Октобарске награде Београда, Годишње награде РТС-а, Награде за животно дело Удружења спортских новинара Србије.

Од 1995. године радио је на Телевизији Пинк, где је био уредник спортске редакције.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво