Читај ми!

Приштина о(б)манула и око Нигерије

Нове контроверзе око признавања независности Косова. После Омана и Гвинеје Бисао, Нигерија поручила да није признала независност Косова и Метохије, што је свега 24 часа раније објавио други човек приштинске владе Беџет Пацоли.

Након што се испоставило да, иако је Приштина тврдила супротно, независност Косова нису признали Оман и Гвинеја Бисао, и из Нигерије је саопштено да та земља није признала једнострано проглашену независност јужне српске покрајине.

Заменик косовског премијера Беџет Пацоли је синоћ објавио да је Нигерија признала Косово. Међутим, то је демантовао министар спољних послова Србије Вук Јеремић.

"Пацоли по обичају не говори истину. Наш амбасадор у Нигерији је имао пријем у министарству спољних послова Нигерије, где му је потврђено да Нигерија не мења став о Косову, дакле да поштује суверенитет и територијални интегритет Србије", изјавио је Јеремић.

"Беџет Пацоли је један прилично некредибилан извор таквих информација, то се показало и у прошлости и питање његовог кредибилитета је разрешено приликом његове смене са места такозваног председника Косова од стране америчког изасланика на територији наше јужне покрајине", додао је министар.

Јеремић је раније рекао да број признања Косова опада. Повлачење признања најавиле су две афричке земље, док су Оман и Гвинеја Бисао , на скупу несврстаних у Београду, званично саопштили да никада нису признавали Косово, иако су то тврдиле власти у Приштини.

Јеремић је најавио да постоји могућност да још једна земља покрене процедуру повлачења признања Косова пошто се у њој води истрага против високог државног функционера због сумње да је примио мито од албанског бизнисмена како би та земља признала Косово.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво