Приштина о(б)манула и око Нигерије

Нове контроверзе око признавања независности Косова. После Омана и Гвинеје Бисао, Нигерија поручила да није признала независност Косова и Метохије, што је свега 24 часа раније објавио други човек приштинске владе Беџет Пацоли.

Након што се испоставило да, иако је Приштина тврдила супротно, независност Косова нису признали Оман и Гвинеја Бисао, и из Нигерије је саопштено да та земља није признала једнострано проглашену независност јужне српске покрајине.

Заменик косовског премијера Беџет Пацоли је синоћ објавио да је Нигерија признала Косово. Међутим, то је демантовао министар спољних послова Србије Вук Јеремић.

"Пацоли по обичају не говори истину. Наш амбасадор у Нигерији је имао пријем у министарству спољних послова Нигерије, где му је потврђено да Нигерија не мења став о Косову, дакле да поштује суверенитет и територијални интегритет Србије", изјавио је Јеремић.

"Беџет Пацоли је један прилично некредибилан извор таквих информација, то се показало и у прошлости и питање његовог кредибилитета је разрешено приликом његове смене са места такозваног председника Косова од стране америчког изасланика на територији наше јужне покрајине", додао је министар.

Јеремић је раније рекао да број признања Косова опада. Повлачење признања најавиле су две афричке земље, док су Оман и Гвинеја Бисао , на скупу несврстаних у Београду, званично саопштили да никада нису признавали Косово, иако су то тврдиле власти у Приштини.

Јеремић је најавио да постоји могућност да још једна земља покрене процедуру повлачења признања Косова пошто се у њој води истрага против високог државног функционера због сумње да је примио мито од албанског бизнисмена како би та земља признала Косово.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(среда, 14. сеп 2011, 01:44) - anonymous [нерегистровани]

anonymous

Uh, sad mi je laknulo...

(среда, 14. сеп 2011, 00:31) - anonymous [нерегистровани]

Re:Dali razumete engleski

Pa kad ce Pacoli da otkuca sluzbenu notu?

(уторак, 13. сеп 2011, 23:05) - anonymous [нерегистровани]

Dali razumete engleski

Ma ljudi za Gabon i za Nigeriju nemaju jos verbalnu notu sluzbeno to lepo pise u ovu sliku a za ostale imaju i sluzbene verbalne note ko razume dobro a ko nece da razume moze kakohoce da razume.

(уторак, 13. сеп 2011, 22:37) - anonymous [нерегистровани]

Re: vlax

Čitaj pažljivje. Pa naravno da na prištinskom sajtu piše da je Nigerija priznala Kosova. Problem je samo što u Nigeriji niko o tome nema pojma.

(уторак, 13. сеп 2011, 22:10) - anonymous [нерегистровани]

kosovo

a joj pa mora da pise niger ali je to ipak nigerijaa!

(уторак, 13. сеп 2011, 21:36) - anonymous [нерегистровани]

vlax

da ali je nigerija ispod na listi i pise da su priznali,pogledaj malo dole

(уторак, 13. сеп 2011, 21:07) - Vladimir [нерегистровани]

RE: Несврстана Србија

Pa bolje bi bilo da se učlanimo u Afričku uniju nego u EU.

(уторак, 13. сеп 2011, 21:05) - ghost [нерегистровани]

NIger

Zar ne vidite da piše Niger, a ne Nigerija? To su različite države. Niger je priznao nezavisnost Kosova.

(уторак, 13. сеп 2011, 20:45) - Предраг [нерегистровани]

Несврстана Србија

Жао ми је што се хватамо ѕа афричку сламку која би представљала гарант "суверенитета" наших тонућих покрајина и већ економски потонуле ѕемље. Хајде да се учланимо у Афричку Унију уместо у Европску Унију.

(уторак, 13. сеп 2011, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

Nigerija posao

Stvarno ? a šta si ti radio u tako razvijenoj zemlji kao sto je Nigerija ?