Читај ми!

Николићево стање забрињавајуће

Лидер напредњака Томислав Николић каже да не одустаје од штрајка. Лекари оценили да је Николићево стање забрињавајуће. Николића обишао и владика бачки Иринеј.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић, који од суботе штрајкује глађу и жеђу, изјавио је да "нема никаквих дилема" и да не одустаје од протеста.

Николић је рекао да му је жао што се неки људи усуђују да кажу да не штрајкује глађу и жеђу, оцењујући да то више говори о њима самима.

"Нисам у ово ушао да бих се играо са Србијом, са собом, са породицом и са децом. Боље би било да ћуте него да тако говоре", рекао је Николић.

Николић је рекао да се осећа релативно добро, да га је прошла главобоља, али да има проблеме са желуцем.

Према његовим речима, доктори су покушали да га убеде да прекине штрајк и они су "једини који то чине".

Николић је рекао да председник Србије и Демократске странке Борис Тадић не мора више да га обилази, већ да је довољно само да му се јавно обрати.

Лидер напредњака рекао је и да до сада није директно добио поруку патријарха Иринеја да треба да прекине штрајк, али да очекује да би ту поруку током дана неко могао да му пренесе.

У међувремену, у посету Николићу дошао је владика бачки Иринеј.

Иако владика Иринеј није желео да даје никакве изјаве, агенција ФоНет у црквеним круговима сазнаје да је у "духовном и личном разговору замолио Томислава Николића да не нарушава своје здравље".

Како се наводи у истим изворима, владика Иринеј је пренео Николићу да је он свима, а поготово својој породици, потребнији здрав.

Патријарх српски Иринеј изјавио је за агенцију Бета да штрајк Николића није у духу православне вере.

Током вечери бизнисмен Милан Беко, такође, је посетио Томислава Николића.

Претходне ноћи, лидера напредњака посетио је министар здравља Зоран Станковић и рекао да је право и обавеза лекара да предузме потребну терапију и против воље пацијента, ако му је живот угрожен.

"Док је пацијент свестан и може самостално да одлучује, има право да одбије предложени медицински третман. Такву одлуку потписује и то се одлаже у његов медицински картон", рекао је Станковић.

Николић је у суботу започео штрајк глађу и жеђу захтевајући расписивање ванредних избора, а синоћ је из зграде Дома Народне скупштине, пошто му је позлило, пребачен у Београдски КБЦ.

Број коментара 170

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво