СНС: Лажна либерализација тржишта

Без обзира на тврдње Владе Србије о "историјској одлуци" о либерализацији цена нафтних деривата, оне ће и даље расти, изјавила чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић-Милановић. СНС истиче да је та либерализација лажна.

Српска напредна странка упозорила је да ће цене нафтних деривата и даље расти и да ће у тој области бити сачуван монопол, без обзира на тврдње Владе Србије о "историјској одлуци" о либерализацији цена деривата нафте.

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић-Милановић рекла је, на конференцији за новинаре, да је десетак дана откако је министар енергетике Петар Шкундрић рекао да је либерализација цена историјска одлуке Владе, безоловни бензин скупљи 12 динара по литру.

"Очигледно да је ова либерализација коју је спровело Министарство енергетике и Влада лажна либерализација, тржишта нема, конкуренција се убија", рекла је Зорана Михајловић-Милановић.

Чланица Председништва СНС-а упозорила је да ће резултат одлуке коју спороводи министарство бити поновна појава црног тржишта, да ће грађани куповати бензин у земљама региона, где је 25 одсто јефтинији него у Србији и да ће доћи до пада прихода од акциза на цене деривата.

Према њеним речима, СНС већ годину дана упозорава на "катастрофалну" политику Министарства енергетике и Владе Србије и озбиљне проблеме у области енергетике.

"Држава штити монопол НИС-а који је штитила свих ових година, а са друге стране и Правилником о складиштењу који постоји она директно утиче и прави монопол оних који имају одређена складишта у овој земљи", рекла је Зорана Михајловић-Милановић, истакавши да је, пре две године, цена енергената била 60 одсто нижа него данас, а да су данас реалне плате у Србији 20 одсто ниже.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво