Нови напад у Косовској Митровици

Шеф посланичке групе Самосталне либералне странке у Скупштини Косова Петар Милетић рањен јутрос испред зграде у којој живи, у северном делу Косовске Митровице, сазнаје РТС. Милетић оперисан и није животно угрожен.

У северном делу Косовске Митриовице, рањен је шеф посланичке групе Самосталне либералне странке у Скупштини Косова Петар Милетић, потврдио РТС-у представник КПС-а за односе с јавношћу Бесим Хоти. На Милетића је пуцано јутрос, око осам часова, испред стана у коме живи, у Улици Танаска Рајића.

На Милетића, који је и председник Конститутивног већа мањинске заједнице у кабинету Фатмира Сејдијуа, испаљено је четири хица испред зграде у којој живи.

Доктор Љубомир Јакшић, који је оперисао Милетића, рекао је да се он налази ван животне опасности и да се опоравља на Одељењу интензивне неге и додао да је, због опсежности повреде, потребно даље праћење и интензивно лечење.

"Десна бутина је погођена са два пројектила. Једна рана је улазна, а друга излазна, док је на левој бутини само једна прострелна рана. У десној бутини постоји метак који није извађен због лошег положаја, али нису повређени магистрални крвни судови и коштане структуре", рекао је др Јакшић.

Како сазнаје РТС, лекари још увек Милетића не квалификују као свесно лице које би дало изјаву полицији.

Болницу у којој се налази Милетић обезбеђују припадници КПС полиције, јавља новинар РТС-а. 

Хоти je изјавио да је јутрошњи оружани напад на Милетића оквалификован као покушај убиства. Представник КПС-а за односе с јавношћу рекао је да Косовска полиција има опис нападача и да интензивно трага за њим, сазнаје новинар РТС-а.

Богдановић осудио напад

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић осудио је напад и позвао грађане у покрајини да не наседају на провокације и не одговарају на насиље, јер, како је рекао, насиље одговара само албанским сепаратистима.

Богдановић је позвао припаднике међународних мисија да, у складу са својим мандатом, што пре расветле нападе на грађане северног дела Косовске Митровице и злочинце изведу пред лице правде.

"Овај напад, као и претходни у којем је једна особа изгубила живот, а 11 рањено, изазвали су екстремисти чији је циљ да застраше грађане и спрече активности на успостављању дијалога којим би се обезбедио трајни мир на подручју јужне српске покрајине", рекао је Богдановић.

Министар је истакао да међународне организације морају коначно да схвате да наметањем једностраних решења не могу променити реалност на Косову и Метохији, посебно због тога што су та решења против стабилности и мира и усмерена су на застрашивање српског становништва у покрајини.

"Најновији напади у Косовској Митровици упозоравају да се отворена питања морају решавати дијалогом и да изостанак разговора и форсирање погрешних решења отвара простор екстремистима", рекао је министар за Косово и Метохију.

Либерално-демократска партија затражила је данас откривање починилаца и организатора напада на Петра Милетића и упозорила да је безбедност у северном делу Косовске Митровице тиме додатно угрожена.

"Безбедност у северном делу Косовске Митровице је веома угрожена, нарочито после данашњег рањавања Милетића. Тражимо да се починиоци и организатори одмах идентификују, приведу и казне, а од званичника у Београду да коначно промене политику према Косову", навео је ЛДП у саопштењу.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво