Аранђеловац пред изборе

Све странке, коалиције и групе грађана, изборе у Аранђеловцу представљају као "бити или не бити". Обећава се као никада до сада, а народ им, чини се, верује мање него икада.

Данас се, бар званично, завршава кампања уочи локалних избора у Аранђеловцу, па су становници тог града могли да сретну многе министре и партијске лидере.

Све странке, коалиције и групе грађана, њих 11, ове изборе представљају као "бити или не бити". Обећава се као никада до сада, а народ им, чини се, верује мање него икада.

Нешто више од 38 хиљада грађана, у недељу има право гласа за избор 41-ог одборника у општинској скупштини која је, одлуком Владе Србије, распуштена крајем прошле године.

Само са брда, Аранђеловац изгледа спокојно. Када се сиђе у град, у којем је фабрика "Књаз Милош" за скоро два века постојања пре неколико дана, срећом накратко, први пут потпуно зауставила производне траке, град у којем, иако под заштитом државе, пропада један од најчувенијих примера српске архитектуре романтизма, хотел "Старо здање", ових дана политика је једина тема.

Већина је без посла, а у три смене раде само момци који лепе плакате. Због, како се процењује, пола милиона плаката, било је и несташица у локалним продавницама.

То је повод да се Аранђеловчани шале на сопствени рачун.

"У Аранђеловцу као да никада нико није умро. Нема места да се залепи умрлица од плаката", каже један становник Аранђеловца.

Не штеди се на плакатима, али ни на билбордима, а има и оних шетајућих. И понуда изборног материјала је велика, готово да помислите да сте усред пијачног дана. Не смета ни то што је конкуренција у непосредној близини. А не мањка ни идеја.

Обећавају све и свашта

"Обећавају све, од крава, оваца, коза, трактора, ђубрива за сетву, нафте. Кардиолози, крдиохирурзи нуде помоћ. Чак у неким селима обећавају момцима девојке да се ожене", каже једна Аранђеловчанка.  

Иако знају оне који су и овога пута поверовали у обећања, листом сви са којима смо разговарали не верују у оно што ових дана слушају.

Слично мисле и у Горњој Трешњевици. Једно од села аранђеловачке општине, као и многа друга, готово је пусто. И до њих су стигли политичари.

Од повезивања радног стажа и нових радних места, преко повољних кредита за пољопривреду, све се то нуду грађанима Аранђеловца, града чија су дуговања на нивоу градског годишњег буџета. Зато неће изненадити, ако неко до недеље до отварања бирачких места овде открије и налазиште нафте.

Нешто више од 38 хиљада грађана, у недељу има право гласа за избор 41 одборника у општинској скупштини која је, одлуком Владе Србије, распуштена крајем прошле године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво