СНС и НС у заједничкој акцији

Неопходна боља сарадња свих који желе промене у Србији, рекли на заједничкој конференцији Александар Вучић и Дубравка Филиповски, али истакли да разговора о коалицији СНС-а и НС-а није било.

Функционери Српске напредне странке и Нове Србије Александар Вучић и Дубравка Филиповски одржали су заједничку конференцију за новинаре. Међутим, како су истакли Вучић и Филиповски, две странке нису разговарале о формирању коалиције.

"О коалицијама нисмо разговарали у овом тренутку", рекао је Вучић и додао да се разговарало о променама у Србији и неопходности ближе и боље сарадње свих који желе те промене и "који желе да пруже отпор бахатој и осионој власти".

Вучић је додао да ће се о свакој другој врсти сарадње разговарати када за то дође време.

"Ми ћемо доносити одлуку у складу са потребама и са истраживањима јавног мњења, а да ли ћемо излазити одвојено или заједно, о томе није било речи", рекао је Вучић и оценио да се тренутни вид сарадње показује на најбољи могући начин.

Вучић и Филиповски су најавили за понедељак, 22. фебруара скуп у Кнез Михаиловој, у присуству лидера СНС и НС Томислава Николића и Велимира Илића, који ће бити наставак акције прикупљања потписа за ванредне парламентарне изборе.

Филиповски је додала да тај скуп представља и скуп подршке лидеру НС-а и осуде напада на њега који се догодио пре две недеље, напоменувши да се нико од невладиних организација, нити државних званичника није огласио поводом тог инцидента.

Филиповски је навела да је НС до сада прикупила 128.000 потписа подршке расписивању избора.

Филиповски је оценила да су се "грађани Србије већ окупили и ујединили, на шта их је натерао све тежи живот и власт која их свакодневно обмањује" и додала да они само спроводе жељу грађана.

Потпредседница НС је истакла да је ово заједничка акција СНС и НС, да су сви који желе да дођу добродошли и потврдила да ће скупу присуствовати и представници Демократске странке Србије.

Вучић је рекао да се нада да их нико неће напасти у понедељак и упозорио "власт да то не чини" јер је скуп пријављен полицији.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво