Читај ми!

Брнабић: Тежак дан за Србију у Бриселу, очекујем формирање ЗСО

Премијерка Ана Брнабић истакла је поводом сутрашњих преговора с Приштином у Бриселу да то сигурно неће бити лак дан, али да су "црвене линије" Србије јасне, а то су непризнавање тзв. државе Косово и недавање сагласности за њен улазак у УН. Брбавићева очекује после разговора у Бриселу формирање Заједнице српских општина.

Ана Брнабић је обишла реконструисано омладинско позориште "Дадов" и том приликом истакла безрезевну подршку председнику Александру Вучићу пред сутрашњи пут у Брисел. 

Премијерка је истакла да после ове рунде разговора у Бриселу очекује формирање Заједнице српских општина након десет година.

"Верујем да ће председник Александар Вучић умети да сачува националне интересе државе Србије", нагласила је премијерка.

Она је рекла да је Вучић, да је желео да призна Косово и капитулацију, требало само да не ради ништа, јер су његови претходници "продали, капитулирали, издали и дали оно што им нико није тражио".

"Сигурно је да сутра неће бити ни мало лак дан, али сам и срцем и душом уз председника Александра Вучића. Они који су дали и оно што им нико није тражио док су били на власти, заиста не би требало ништа да спочитавају председнику Вучићу", рекла је Брнабићева.

Они би сада, како је истакла, док се председник Вучић бори за наше националне интересе и за мир и стабилност, како каже, заиста требало да заћуте.

"Немају они право да било шта спочитавају председнику Републике који се изборио да питање КиМ поново буде на дневном реду. Верујем да ће све очи бити упрте у њега те да сутра морамо сви бити јединствени", каже председница Владе Србије.

У вези с писмом Француске, Немачке и Италије упућеном председнику, рекла је да је то писмо упућено у Председништво и да није у реду да га коментарише.

Брнабићева је навела да ове године ни председник САД Џозеф Бајден у честитки за дан државности нике рекао да дијалог води у међусобно признање.

Ко одређује шта је политички  графит

На питање да ли ће се уклонити политички и навијачки графити из окружења Омладинског позоришта "Дадова", које је данас обишао с Брнабић, и парка за децу и школе, градоначелник Београда Александар Шапић је рекао се не зна ко одређује шта је политички графит.

Казао је да лично нема проблема са графитима Милоша Обилића и "Косово је Србија".

Градоначелник је поручио да ће покушати да нађу место за графите у граду.

"Мени је пре пар месеци један амбасадор говорио о графитима у Београду и ја сам питао да ли брине о комуналном реду у Београду", рекао је Шапић.

Брнабићева је рекла да је на држави да направи да су у школама, вртићима и другим местима створе добри услови за рад и просветних радника и ученока, да наставници имају добре плате, али и инфраструктурни услови за рад.

"Графити нису једини одраз онога какве су политичке поруке", рекла је премијерка.

На питање да ли га више плаши или радује демонтажа Старог савског моста, Шапић је рекао да не зна зашто би се плашио и да једва чека да крену радови и да потпише уговор за тунел који иде испод Економског факултета.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво