Читај ми!

Влада Србије шаље лекове, опрему, робу и новац у Турску и Сирију

На седници, Влада Србије је на предлог председника Александра Вучића, усвојила Закључак о сагласности да се Републици Турској и Сиријској Арапској Републици упути хуманитарна помоћ у медицинској опреми, лековима, роби и новцу, као и сагласност за образовање оперативног тима за координацију те помоћи.

Оперативни тим ће прибављати информације о потребама Турске и Сирије у роби, одређиваће врсте, количине и приоритет њеног упућивања, начинима транспорта, као и координацијом слања новчане помоћи која је прикупљена од физичких и правних лица путем посебних бројева телефона који су отворени за ову намену, саопштено је из Владе.

До данас, у лековима и медицинској опреми за Сирију је издвојено 1,03 милиона евра а за Турску 1,01 милион евра. Када је реч о роби, за Турску је опредељена донација у вредности од 830,5 хиљада евра, док је за сирију намењена роба вредности 878 хиљада евра.

Први контигенти медицинске опреме, лекова и робе већ су упућени у угрожена подручја.

Осим помоћи у роби и лековима и медицинској опреми, за ове две државе, погођене разорним земљотресом 6. фебруара, издвојено је и по милион евра како би се допринело санирању хуманитарне катастрофе која се десила, каже се у саопштењу.

Влада је усвојила и Закључак о олакшавању транзита кроз царинско подручје Србије, ради допремања хуманитарне помоћи овим државама како би у најкраћем могућем року стигла до грађана који живе у подручјима погођеним земљотресом.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара