Читај ми!

Протест против владе Аљбина Куртија – постављене заставе САД, прозори обојени у црно

Активисти Социјалдемократске партије и цивилног друштва данас су симболичним акцијама у Приштини изразили противљење политици премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија због ситуације на северу КиМ.

Активисти Социјалдемократске партије обојили су прозоре на згради владе у Приштини у црно како би указали на затвореност владе према грађанима и медијима, посебно по питању дијалога са Београдом, преноси приштински Репортери.

Председник Социјалдемократске партије Дардан Мољићај рекао је да Приштина никада није имала нетранспарентнију владу и објаснио да је данашња акција спроведена како би се показало да су грађани и медији неинформисани, додаје Газета експрес.

Активиста Арљинд Имери поставио је 17 застава испред зграде приштинске владе како би, како је навео, подсетио званичнике да Приштина треба да делује у складу са захтевима САД које су, напомиње Репортери, тражиле да се одложи одлука о пререгистрацији возила за десет месеци, што је Курти одбио.

Имери је нагласио да је споразум о оснивању Заједнице српских општина ратификован у скупштини и да га подржавају и САД.

Раније данас, убрзо након почетка састанка премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са лидерима опозиционих партија, председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај напустио је зграду владе.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи